Tammerkosken koejäsenhaku 2018 - Hakuaika 1.-30.11.2017

Tammerkosken koejäsenhaku

- Niille, jotka eivät tyydy sammaloitumaan - Sisältö ratkaisee -
- Parhaat menee katosta läpi -

Tammerkosken Nuorkauppakamari täydentää jäsenistöään vuosittain 25–35 vuotiailla aktiivisilla ammattilaisilla. Haun päättymisen jälkeen MEC-toimikunta (Member Election Committee) haastattelee hakijat, ja valitut koejäsenet hyppäävät mukaan toimintaan pikimmiten vuoden alussa. Koejäsenhaku tapahtuu vain kerran vuodessa (Vuoden 2018 koejäsenhaku alkaa 1.11.2017 ja päättyy 30.11.2017). Hakulomakkeen löydät osoitteesta: https://www.personnel.fi/avoimet-tyopaikat/tammerkosken-nuorkauppakamari-jasenhaku-2018/

Koejäsenerä muodostaa tiiviin ryhmän ja koejäsenet valitaan siten, että ryhmästä tulee monipuolinen ja monialainen. Tammerkoski valitsee riveihinsä motivoituneita hakijoita, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään itseään, kamaria ja yhteiskuntaa - ja joilla on sopivasti pilkettä silmäkulmassa. Kamaritoiminnassa ei ole kyse työstä vaan harrastuksesta. Vaikka koejäsenet ovatkin tulevaisuuden kovia tekijöitä, hakijoissa kiinnostaa silti persoona ennen CV:tä.

Neljä harhaluuloa nuorkauppakamaritoiminnasta

1. Sinun täytyy olla yrittäjä
Nuorkauppakamarien jäsenistössä on paljon yrittäjiä. Kamarin jäsenistöstä löytyvät kuitenkin edustettuina hyvin monenlaiset eri toimialat ja työelämän roolit. Yhteinen nimittäjä on kiinnostus kehittää itseään, verkostoitua ja oppia uutta, ei yrittäjyys.

2. Sinulla tulee olla jo kavereita kamarissamme
Jos tunnet kamarin jäseniä, juttele ihmeessä heidän kanssaan ja pyydä tarvittaessa suosittelijaa - näin saat myös jo etukäteen itse lisää tietoa kamarin toiminnasta. Koejäsenhaussa tähdätään kuitenkin hyviin hakemuksiin ja hakijoihin. Kaikki koejäsenet valitaan ensisijaisesti persoonallaan ja motivaatiollaan, ei aiemmilla kontakteilla.

3. Sinun oletetaan käyttävän kaikki vapaa-aikasi (ja vähän työaikaakin) kamaritoimintaan
Kamarin jäsenten elämäntilanteet ja työt vaihtelevat. Osalle jäsenistöstä kamari tarjoaa tilaisuuden poiketa mukaan kuukausitapahtumiin tai kokousreissuihin aina toisinaan. Osalle kamaritoiminta on kokonaisvaltainen elämäntapa. Kukin osallistuu elämäntilanteensa ja kiinnostuksensa kohteiden mukaan siten miten sopivimmaksi näkee.

4. Olen liian vanha / nuori liittymään nuorkauppakamariin?
Kamariin liitytään vaihtelevasti, yleensä 25-35 -vuotiaina. Jos pyrkimyksesi on olla mukana hallituksessa eri rooleissa tai rakentaa kansainvälinen JC-ura, on parempi liittyä kamariin nuorena. Jos kamarin yläikäraja 40 lähestyy jo muutaman vuoden päästä, ainakin kannattaa satsata näihin jäljellä oleviin kamarivuosiin!

5. Mitä, jos minua ei valita? Joskus hakijoita on niin paljon, ettei kaikkia hyviä hakijoita voida heti valita. Voit hyvin hakea myöhemmin uudestaan. Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksellisesti pienessä ryhmässä.

Koejäsenhakemukset vastaanottavaa MEC-toimikuntaa johtaa kulloisenkin hallituksen edellisen vuoden puheenjohtaja IPP (Immediate Past President). Lähetä vapaamuotoinen koejäsenhakemuksesi CV:n kera hakusivuston kautta. Historiaasi tärkeämpää on asenteesi ja halusi tehdä tulevaisuutta - muista ne siis hakemuksessasi.

Lisätiedot | MEC-toimikunta 2018 | Hannu Järvimäki
pres(at)jcitammerkoski.fi | 050 367 0862

Löydät Tammerkosken Nuorkauppakamarin myös somesta - FB: www.facebook.com/TkNKK I Instagram: @jci_tammerkoski I Twitter: @jcitammerkoski I LinkedIn: JCI Tammerkoski