Tammerkosken Nuorkauppakamari

Tammerkosken Nuorkauppakamari ry on perustettu vuonna 1981 ja on Suomen toiseksi suurin nuorkauppakamari. Tammerkosken toiminnan tavoitteena kehittää jäsenistöään, itse kamaria ja alueellista elinkeinoelämää / yhteiskuntaa koulutuksillaan, projekteillaan sekä tapahtumillaan. Vuonna 2018 kamarin toiminnassa on mukana varsinaisia jäseniä 111, jäsenyyttä hakevia koejäseniä 16, elinikäisen jäsenyyden ansainneita senaattoreita 27, kunniajäseniä 7 sekä kannatusjäseniä 2, että 1 Finland Foundation jäsen - unohtamatta tukena ja mukana toimivia seuralaisia. Suomen Nuorkauppakamarit on jaettu neljään alueeseen: A, B, C ja D. Tammerkoski kuuluu C-alueeseen ja on alueen, mutta myös kansallisesti suurimpia kamareita.

Tammerkosken jäsenistö työskentelee työelämän eri aloilla, suurin osa vaativissa asiantuntijatehtävissä, keskijohdossa tai yrittäjinä. Jäsenemme ovat aktiivisia aloitteen- ja tuloksentekijöitä, jotka haluavat kehittää valmiuksiaan toimia mielipidevaikuttajina.

Tammerkosken Nuorkauppakamarissa toiminnan ytimenä ovat projektit, jäsenille suunnatut kuukausitapahtumat sekä alueelliset ja kansalliset kokoukset. Kamarissa toteutetaan useita projekteja, tapahtumia ja kilpailuja, sekä jaetaan tunnustusta ja palkintoja ansioituneille tamperelaisille. Projekteja ovat muun muassa kumppanuusmyyntiin liittyvät Värityskirja-projekti sekä Matrikkeli-projekti, nuorten yrittäjyystapahtuma Liekeissä!, Joulupuu Tampere -hyväntekeväisyyskeräys, nuorille johtajille suunnattu Korkean Paikan Leiri-koulutuskokonaisuus sekä Vaikuttajaseminaari (tunnettu myös Pitkänä lounaana). 

Lisäksi Tammerkosken Nuorkauppakamarin järjestämiä kilpailuja ovat esimerkiksi Vuoden Työnantaja - kilpailu, jonka pääpalkinto (Vuoden paras työnantaja) on jaettu pirkanmaalaisille yrityksille jo 24 vuoden ajan. Muita kilpailuja ovat myös vuosittain jaettava JussinHessun kulttuuripalkinto ja Vuoden Positiivisin Tamperelainen -kilpailu. Jäsenemme ovat aktiivisesti toteuttamassa paikallisesti myös Suomen Nuorkauppakamareiden kilpailuita kuten Vuoden Nuori Menestyjä, Vuoden Nuori Johtaja ja Tuottava Idea.

Tammerkosken Nuorkauppakamarin toiminta antaa jäsenilleen muun muassa työkaluja itsensä kehittämiseen, elinikäiseen oppimiseen ja projektityöskentelyyn. Parhaiten nuorkauppakamaritoiminnasta saa hyötyjä itselleen, kun on aktiivisesti mukana toiminnassa - mukana tapahtumissa, projekteissa tai hallituksessa. Joku on joskus sanonut, että parasta nuorkauppakamarin toiminnassa on samanhenkiset ihmiset, yhteisöllisyys ja laajat verkostot, joista on usein iloa niin työ- kuin vapaa-ajallekin. 

 

Kymmenen syytä tulla mukaan toimintaan:

1. Nuorkauppakamarijärjestö tarjoaa jäsenilleen laadukasta koulutusta muun muassa myynnistä, markkinoinnista, projektinhallinnasta, ajankaytön hallinnasta ja johtamisesta.

2. Toimimalla aktiivisesti järjestön erilaisissa käytännön tehtävissä ja viroissa oppivat jäsenet projektityöskentelyä, johtamista, ihmisten motivoimista, markkinointia, suunnittelua, esiintymistaitoa, koulutusten toteuttamista ja monia muita työelämätaitoja.

3. Nuorkauppakamarissa yhtä hallitusvirkaa hoidetaan vain vuoden verran. Kun tehtävä vaihtuu vuosittain, oppii aina uutta: tiedottamista, kamarin vetämistä, yhteiskunnallisten suhteiden luomista, hyväntekeväisyyttä, kouluttamista tai vaikkapa kansainvälisten vieraiden hoitamista.

4. Nuorkauppakamarissa johtaminen perustuu taitoihin, ei työelämän tavoin asemaan. Omia taitojaan voi testata ja kehittää monin eri tavoin - ja epäonnistuminen on sallittua. Tässä harrastuksessa voi myös kokeilla aivan eri asioita kuin omassa työssään.

5. Nuorkauppakamarin jäsenmaksu kuten myös maksulliset koulutukset ovat ammattitaitoasi kehittävinä ja täydentävinä vähennyskelpoisia verotuksessa. (Huom! Poikkeavuuksia eri verotusalueilla.)

6. Nuorkauppakamari on noin 5 000 suomalaisen ja 400.000 kansainvälisen vaikuttajan kontaktiverkko, jota jokainen jäsen voi hyödyntää esimerkiksi liikesuhteita solmimalla, kokemuksia vaihtamalla ja yhteistyöllä.

7. Monet nuorkauppakamariaikana solmitut ystävyyssuhteet - kotimaassa tai ulkomailla - kestävät koko eliniän.

8. Nuorkauppakamarin alueellisissa ja kansallisissa kokouksissa on huippuluokan ohjelmaa niin järjestön jäsenille, kuin heidän perheilleenkin. Siksi järjestötoiminta on virkistävä harrastus, jossa yhdistyvät koulutus, vapaa-aika ja perhe.

9. Homehtuvatko juhlavaatteesi vaatekaapissa? Nuorkauppakamarin tilaisuuksissa ja kokouksissa iltajuhlien pukukoodi on tumma puku / juhlapuku. Juhlissa on hyvää ruokaa, ikimuistoiset puitteet ja paljon samanhenkisiä nuoria pitämässä hauskaa.

10. Toimintaan on helppo tulla mukaan! Nuorkauppakamari järjestää uusille jäsenille START-koulutuksen, jossa kerrotaan järjestön tavoitteista ja toiminnasta. Lisätietoja toiminnastamme saat sivultamme sekä kansallisen nuorkauppakamarijärjestön nettisivuilta.

Haemme vuosittain uusia koejäseniä mukaan toimintaamme!

Voit seurata meitä seuraavissa kanavissa:

Facebook: Tammerkosken Nuorkauppakamari 
Twitter: @JCITammerkoski
Instagram: @JCI_Tammerkoski
LinkedIn: JCI Tammerkoski / Tammerkosken Nuorkauppakamari ry