KOKOUKSET JA MATKAT

Kamaritoiminta on muutakin kuin osallistumista paikallisesti oman kamarin toimintaan ja projekteihin. Se sisältää myös kansallisen ja kansainvälisen ulottuvuuden. Kamarin koejäsenenä, jäsenenä tai senaattorina voit osallistua alueellisiin, kansallisiin ja kansainvälisiin kokouksiin sekä konferensseihin ja näin tutustua JC-ystäviin yli oman kamarin rajojen.

Kokousmatkoilla varsinainen kokoustaminen on pakollista vain puheenjohtajalle. Muut voivat osallistua oman mielenkiintonsa mukaan esimerkiksi erilaisiin koulutuksiin, kuunnella mielenkiintoisia puheenvuoroja, seurata debatti- tai puhekilpailuja tai kierrellä näytteilleasettajien pisteillä. Joskus ohjelmassa on myös yritysvierailuja tai paikalliseen kulttuuriin tutustumista. Usein matkojen ensikertalaisille järjestetään kokouksen yhteydessä START-koulutus ja First timers' cocktails. Osallistu ehdottomasti näihin, kun olet ekaa kertaa kokousmatkalla!

Ilmoittautuminen kokouksiin toimii yleensä aina seuraavalla tavalla:

  1. Rekisteröidy tapahtumaan sen omilta nettisivuilla ja maksa rekisteröitymismaksu suoraan kokouksen järjestäjälle.
     
  2. Rekisteröitymisen jälkeen varaa ja maksa matkat sekä majoitus. Tapahtumasta riippuen matkat ja majoitukset voi varata joko kamarin kautta tai suoraan matkanjärjestäjältä. Huomioi, että kamarilla voi olla majoitusvaraus, ja voit varata majoituksen tästä kiintiöstä. Usein kamarilla on myös oma kuljetus tapahtumapaikalle. Kysy kiintiöistä ja kokousmatkajärjestelyistä suoraan kansainvälisten asioiden ja kokousjärjestelyiden vastaavalta eli VP INT:iltä: int(a)jcitammerkoski.fi

Kokouksia varten kamarilla myös omat viestintäkanavat, joissa voidaan keskustella yhteisesti osallistujien kesken kaikista kokousmatkoihin liittyvistä asioista. 

Aluekokoukset

Suomen Nuorkauppakamarit ry järjestävät vuotuiset aluekokoukset alueittain A-, B-, C- ja D-alueella yhdessä järjestelyvastuuseen valitun alueen kamarin kanssa. Aluekokouksia on järjestetään vuosittain 8 kpl: vuosikokoukset maaliskuussa ja vaalikokoukset syyskuussa. Tammerkosken Nuorkauppakamari on osa C-aluetta, johon kuuluu Pirkanmaa, Satakunta, Keski-Suomi ja Pohjanmaa.


Kansalliset kokoukset

Suomen Nuorkauppakamarit ry järjestää kansallisia kokouksia vuosittain kahdesti, vuosikokous keväällä huhtikuussa ja vaalikokous syksyllä lokakuussa. Näihin kokouksiin osallistuu keskimäärin 800 nuorkauppakamarilaista eri puolilta Suomea. Järjestelyvastuu vaihtelee vuosittain ja kaikki vaatimukset täyttävät kamarit voivat hakea järjestelyvastuuta itselleen.
 

Kansainväliset kokoukset

Nuorkauppakamaritoimintaa on yli sadassa maassa, mikä tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen. Vuosittain järjestettävät Eurooppa- ja maailmankokoukset keräävät kaikista ulkomaanmatkoista suurimmat suomalaisdelegaatiot. Näiden kohokohtien lisäksi järjestetään lukuisia muitakin visiitin arvoisia kv-kokouksia eri mantereilla mm. Amerikassa, Aasiassa ja Afrikassa. Lisätietoja saat jälleen kansainvälisyysvastaavalta VP INT:lta ja lisäksi Suomen Nuorkauppakamareiden sivulta: nuorkauppakamarit.fi/tapahtumat-2017/ sekä Nuorkauppakamarin kansainväliseltä sivustolta: jci.cc/en/events 


Twinning

Twinning on Hollannin, Belgian, Saksan ja Suomen edustajakamareiden välistä verkostoitumista, jossa matkustetaan vuorovuosin yhteen verkoston maista. Matkoilla majoitutaan useimmiten kotimajoitukseen, tutustutaan kohdemaan kamarilaisiin ja heidän kaupunkiinsa sekä tietenkin juhlistetaan Twinning-verkostoa vuosittain vaihtuvalla teemalla. Yleensä jokaisella kamarilla on omat yhteistyökamarit ko. maista. VP INT on vastuussa myös Twinningin järjestelyistä.

Tutustu tuleviin kokouksiin tarkemmin Suomen Nuorkauppakamarin sivuilta: nuorkauppakamarit.fi/tapahtumat-2017/