Etelä-Korean eksotiikkaa aistimassa

Tammerkoskelainen aistimassa Etelä-Korean eksotiikkaa

Osallistuin kesälomani aluksi juhannusviikolla Nuorkauppakamareiden Aasian ja Tyynenmeren maailmanosakokoukseen (JCI Asia Pacific Conference) Etelä- Korean Jejulla.

Kokemuksena reissu oli ainutlaatuinen JC-kokousreissun ja loman yhdistelmä. Tuskin koskaan olisi tullut lähdettyä maailman kauneimmaksi saareksikin kehutulle Jejun saarelle ilman tätä harrastusta! Kyseessä oli elämäni ensimmäinen matka ylipäätään Aasiaan. Kokousosallistujia oli yhteensä 6200 yli 60 eri maasta ja monista heistä tuli tuttuja viikon aikana. Suomesta kokoukseen osallistui 20 nuorkauppakamarilaista. Nuorkauppakamarilaiset ympäri maailman jakavat samankaltaiset arvot ja keskustelu uusien tuttavuuksien kanssa on helppoa! Uusien ystävien lisäksi tutustuin saaren monimuotoiseen luontoon vierailulla Unescon luonnonsuojelukohteilla Seongsan Ilchupongin tulivuorella ja Manjanggulin luolastosssa.

Kokouksessa pääsin tutustumaan moniin kulttuureihin maailloissa, joissa buustataan esimerkiksi tulevia nuorkauppakamarikokouksia. Olin myös auttamassa virolaisia JC-kollegoita Tallinnan maailmankokouksen ständillä. Osallistuin myös virallisiin JC-koulutuksiin: JCI Networking ja Effective Leadership - Mastering Management. Näitä koulutuksia järjestän mielelläni nuorkauppakamarilaisille Suomessa. Kokousviikko huipentui Farewell Ball -gaalailtaan, jossa nähtiin tunteikkaita puheita ja todettiin kokouksen olleen varsin onnistunut.

Hyötyinä kokousreissusta voin tiivistää erilaisiin kulttuureihin tutustumisen, monet uudet JC-ystävät ja hyödylliset koulutukset. Meitä suomalaisia pidetään ulkomailla helposti lähestyttävinä ja rentoina seuraihmisinä, joiden joukkoon voi helposti liittyä. Kannattaa siis lähteä kokousmatkoille ja hyödyntää kaikki nuorkauppakamaritoiminnan mahdollisuudet. Seuraava tsäänssi on nuorkauppakamareiden maailmankokous Tallinnassa marraskuun alussa!

- Juha Herrainsilta -